Lyst til at vide mere om Egtved Camping?
Tilmeld dig vores nyhedsbrev. Seneste nyt om vores musikarrangementer og andre underholdende aktiviteter
Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Наши партнеры

Seværdigheder

Egtved Camping er begunstiget af sin centrale placering - tæt på en række spændende seværdigheder - hvor Egtvedpigens Grav vel nok er den mest kendte.

Tjek de mange muligheder for uforglemmelige oplevelser - i menuen ovenfor finder du flere oplysninger under omtalen af de enkelte attraktioner.

Sevaerdigheder-1

Tørskind Grusgrav
Tørskindvej,
6040 Egtved.
I Tørskind Grusgrav skabte Danmarks berømte billedhugger, Robert Jacobsen, og hans elev og ven, Jean Clareboudt, en række spændende og kraftfulde skulpturer, som skaber en unik kunstoplevelse. Skupturerne spiller meget sammen med naturen og lyset.

Sevaerdigheder-2

Nørup Kirke
De Lichtenbergs Vej 31
7182 Bredsten
Kirken har en spændende bygningshistorie og rummer spændende kirkekunst. Bygningen består af et romansk skib og kor og et sengotisk tårn. Et kapel fra 1621 ligger på nordsiden. Kirken blev ombygget i 1732-33 og blev bl.a. forsynet med lanternespir på tårnet. Kirken har et overdådigt barokinventar med omfattende træskærerarbejder.

Sevaerdigheder-3

Eventyrtræet Egtved
Dalgade
6040 Egtved
Russisk billedskærerkunst kan opleves i Egtved. med et motiver fra et udvalg af H.C. Andersens eventyr. 34 forskellige figurer blev udskåret i 1997. Træet væltede i en storm, men kan nu ses på Egtved Camping, hvor det  bl.a. er udstillet i “Musikhulen”.

Sevaerdigheder-4

Frederikshåb Plantage
Bøgvadvej
6040 Egtved
Rummer et besynderligt naturfænomen, som ingen kan forklare. Af og til kan man finde en stor sø – Voldborgsøen – til andre tider er vandet borte, og man kan gå på bunden af søen.

Sevaerdigheder-5

Egtved Pigen
Egtved Holt
6040 Egtved
I 1370 f.Kr. blev en ung kvinde gravlagt i en egekiste. Fundet af Egtved Pigen i 1921 afslørede en af verdens bedst bevarede kvindedragter, som nu er udstillet på Nationalmuseet i København. Der, hvor hun blev fundet, er der i dag en rekonstrueret gravhøj, 22 m i diameter og 4 m i højden.

Sevaerdigheder-6

Troldborg Ring
Ravningvej
7182 Bredsten
Et cirkulært voldanlæg – en tilflugtsborg – ligger lige nord for Ravningbroen. Det er det bedst bevarede anlæg fra jernalderen.

Sevaerdigheder-7

Ravningbroen
Ravningvej 25
7182 Bredsten
I 979/80 lod Kong Harald Blåtand bygge en mægtig bro over Vejle Ådal. Broen var omkring 1 km lang og ca. 5,5 m bred, og dens bæreevne var 5-6 ton.

Sevaerdigheder-8

Randbøldal Museum
Dalekildevej 1
7183 Randbøl
Randbøldal er en lille landsby vokset op ved den gamle Engelsholm Papirmølle. Møllen blev anlagt i 1732. Den dag i dag bruges vandkraften til elproduktion, men fabrikken findes ikke mere. Randbøldalmuseet på den gamle fabriksgrund fortæller historien om, hvordan den moderne teknologiske tid begyndte.

Sevaerdigheder-9

Bindeballe Station
Bindeballevej 101
7183 Randbøl
Stationen blev opført 1897 og nedlagt 1957. Billetkontor og ventesal er rekonstrueret med mange originale effekter. Oplev atmosfæren fra jernbanens ungdom.

Sevaerdigheder-10

Bindeballe Købmandsgaard
Bindeballevej 100
7183 Randbøl
Købmandsgården er grundlagt i 1897 som blandet landhandel, samtidig med at jernbanen fra Vejle til Vandel blev åbnet. Købmandsgården er i fuld drift i de originale bygninger som en gammeldags blandet landhandel med personlig betjening ved de gamle trædiske fra 1897.

Sevaerdigheder-11

Aftentur med hestevogn
Bindeballeområdet
Nørreskoven i Vejle
Randbøl HedeTurene arrangeres af Vejle-egnens Turistbureau. I sommerperioden er der ture hver tirsdag og torsdag aften i Egtved og onsdag aften i Vejle. I efteråret arrangeres tillige ture lørdag eftermiddag i Egtved og søndag eftermiddag i Vejle.